zoete aardappel
Home Recepten Zoete aardappel tandoori

Zoete aardappel tandoori

door admin

zoete aardappel

Zoete aardappel tandoori

Porties: 4

Ingrediënten

  • 2 middelgrote zoete aardappels, geschild en in (1 cm) blokjes
  • 2 eetlepel kokosolie, gesmolten
  • 1,5 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel kokosbloesem suiker of honing
  • 0,5 theelepel zeezout
  • 1 theelepel komijn ( fijngemalen poeder)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 4 kopjes spinazie, gewassen
  • 1 rode paprika, in kleine reepjes
  • 0,25 rode ui, fijngesneden

Voor de dressing:

  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1,5 eetlepel appel azijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel komijn (fijngemalen poeder)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Meng de kokosolie, azijn, suiker, zout, komijn, kerriepoeder in een grote kom en doe hier de aardappelblokjes bij.
  • Meng alles goed door elkaar en zorg ervoor dat alle aardappelblokjes bedekt zijn met een laagje van het oliemengsel.
  • Stort de aardappelblokjes op een bakplaat met een anti-aanbaklaag en rooster ze ongeveer 30-40 minuten in de oven tot ze gaar zijn (schud halverwege een keer om).
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing en klop dit op.
  • 4 kopjes spinazie in een schaal doen.
  • Als de aardappelblokjes klaar zijn en wat afgekoeld doe je deze bij de spinazie,  doe de paprika en rode ui erbij en daarna de dressing erover,  goed mengen en serveren.

Ook interessant