208
Zoete aardappel tandoori
Porties: 4
Ingrediënten
- 2 middelgrote zoete aardappels, geschild en in (1 cm) blokjes
- 2 eetlepel kokosolie, gesmolten
- 1,5 eetlepel appelazijn
- 1 eetlepel kokosbloesem suiker of honing
- 0,5 theelepel zeezout
- 1 theelepel komijn ( fijngemalen poeder)
- 1 theelepel kerriepoeder
- 4 kopjes spinazie, gewassen
- 1 rode paprika, in kleine reepjes
- 0,25 rode ui, fijngesneden
Voor de dressing:
- 2 eetlepel olijfolie
- 1,5 eetlepel appel azijn
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel komijn (fijngemalen poeder)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Meng de kokosolie, azijn, suiker, zout, komijn, kerriepoeder in een grote kom en doe hier de aardappelblokjes bij.
- Meng alles goed door elkaar en zorg ervoor dat alle aardappelblokjes bedekt zijn met een laagje van het oliemengsel.
- Stort de aardappelblokjes op een bakplaat met een anti-aanbaklaag en rooster ze ongeveer 30-40 minuten in de oven tot ze gaar zijn (schud halverwege een keer om).
- Meng alle ingrediënten voor de dressing en klop dit op.
- 4 kopjes spinazie in een schaal doen.
- Als de aardappelblokjes klaar zijn en wat afgekoeld doe je deze bij de spinazie, doe de paprika en rode ui erbij en daarna de dressing erover, goed mengen en serveren.