basilicum
Home Recepten Saltimbocca van de barbecue

Saltimbocca van de barbecue

door admin

basilicum

Saltimbocca van de barbecue met basilicumroomsaus

Porties: 4

Ingrediënten

Voor de vleesspiezen:

  • 4 lapjes kalfsvlees van ca. 100 gram per stuk
  • 4 plakken Parmaham
  • 16 salieblaadjes
  • 4 kleine uien of sjalotten
  • 4 houten of metalen spiezen
  • Versgemalen peper
  • Olie voor bestrijken

Voor de basilicumroomsaus:

  • 1/8 liter zure room
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels gesnipperde verse basilicum
  • 1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
  • zout en peper

Instructies

Voor de vleesspiezen:

  • Leg de lapjes kalfsvlees een voor een tussen natgemaakt plasticfolie en klop ze dunner uit.
  • Snijd ze elk in 4 stukken.
  • Snijd de plakken ham ook in 4 stukken.
  • Bestrooi de stukken vlees met peper. Leg de ham erop en de salieblaadjes en rol op.
  • Pel de uien en stijd ze in 4 parten.
  • Rijg aan de spiezen afwisselend een rolletje vlees en een stuk ui.
  • Bestrijk de spiezen met olie voor ze op de bbq gaan.

Voor de basilicumroomsaus:

  • Roer alle ingrediënten door elkaar.
  • Maak op smaak met zout en peper

Ook interessant