213
Saltimbocca van de barbecue met basilicumroomsaus
Porties: 4
Ingrediënten
Voor de vleesspiezen:
- 4 lapjes kalfsvlees van ca. 100 gram per stuk
- 4 plakken Parmaham
- 16 salieblaadjes
- 4 kleine uien of sjalotten
- 4 houten of metalen spiezen
- Versgemalen peper
- Olie voor bestrijken
Voor de basilicumroomsaus:
- 1/8 liter zure room
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels gesnipperde verse basilicum
- 1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
- zout en peper
Instructies
Voor de vleesspiezen:
- Leg de lapjes kalfsvlees een voor een tussen natgemaakt plasticfolie en klop ze dunner uit.
- Snijd ze elk in 4 stukken.
- Snijd de plakken ham ook in 4 stukken.
- Bestrooi de stukken vlees met peper. Leg de ham erop en de salieblaadjes en rol op.
- Pel de uien en stijd ze in 4 parten.
- Rijg aan de spiezen afwisselend een rolletje vlees en een stuk ui.
- Bestrijk de spiezen met olie voor ze op de bbq gaan.
Voor de basilicumroomsaus:
- Roer alle ingrediënten door elkaar.
- Maak op smaak met zout en peper