317
Zoete aardappel – pompoensoep
Porties: 6
Ingrediënten
- 1 kleine pompoen (+ 1 kg)
- 2 zoete aardappels
- 1 grote ui
- stuk gemberwortel (3 cm)
- 1 teen knoflook
- ½ tl gemalen koriander
- 1 sinaasappel
- 1 blik kokosmelk 250 ml
- 1 ltr. Kippenbouillon of neem groentenbouillon voor de vegetarische versie
Instructies
- Schil de pompoen, snijd ze in stukken en verwijder de zaden en draden.
- Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schil de zoete aardappelen en snijd ook deze in kleine blokjes.
- Pel en snipper de ui.
- Schil het stuk gember en snijdt of rasp het fijn.
- Doe het zelfde met de knoflook.
- Fruit de uisnippers, pompoen en zoete aardappelblokjes in een beetjes olie in een pan.
- Voeg de gember, knoflook en koriander toe en fruit opnieuw enkele minuten.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat koken tot de pompoen gaar is.
- Pers de sinaasappel uit en rasp ongeveer 1 tl schil af.
- Schenk de kokosmelk en het sinaasappelsap in de pan en warm goed door.
- Pureer alles goed met een staafmixer of blender tot een gladde soep.
- Bestrooi als laatste met de geraspte sinaasappelschil.