pompoen
Home Recepten Zoete aardappel – pompoensoep

Zoete aardappel – pompoensoep

door admin

pompoen

Zoete aardappel – pompoensoep

Porties: 6

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen (+ 1 kg)
  • 2 zoete aardappels
  • 1 grote ui
  • stuk gemberwortel (3 cm)
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl gemalen koriander
  • 1 sinaasappel
  • 1 blik kokosmelk 250  ml
  • 1 ltr. Kippenbouillon of neem groentenbouillon voor de vegetarische versie

Instructies

  • Schil de pompoen, snijd ze in stukken en verwijder de zaden en draden.
  • Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schil de zoete aardappelen en snijd ook deze in kleine blokjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Schil het stuk gember en snijdt of rasp het fijn.
  • Doe het zelfde met de knoflook.
  • Fruit de uisnippers, pompoen en zoete aardappelblokjes in een beetjes olie in een pan.
  • Voeg de gember, knoflook en koriander toe en fruit opnieuw enkele minuten.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat koken tot de pompoen gaar is.
  • Pers de sinaasappel uit en rasp ongeveer 1 tl schil af.
  • Schenk  de kokosmelk en het sinaasappelsap in de pan en warm goed door.
  • Pureer alles goed met een staafmixer of blender tot een gladde soep.
  • Bestrooi als laatste met de geraspte sinaasappelschil.

Ook interessant