Home Recepten Courgettejam

Courgettejam

door admin

Courgettejam

Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 kilo schoongemaakte courgettes
  • 1 kilo geleisuiker
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel

Instructies

  • Snij de courgettes (schillen hoeft niet) en verwijder met eventueel het zachte gedeelte van het zaad.
  • Rasp de courgette en rasp ook de schil van de citroen.
  • Pers de citroen en de sinaasappel uit.
  • Breng de geraspte courgette, de citroenrasp, het citroen- en sinaasappelsap onder voortdurend omscheppen langzaam aan de kook. Laat alles nog ruim 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • LET OP: Kokende jam is gloeiend heet: veel heter dan kokend water.
  • Pureer eventueel nog met een staafmixer.
  • Voeg de geleisuiker toe en laat de massa nog 3 minuten flink bruisend koken. (Laat niet te lang koken, dan werkt de pectine in de geleisuiker niet meer.)
  • De schoongemaakte potten * direct sluiten en 5 minuten ondersteboven zetten.

Variatie tip:
Voeg 2 theelepels italiaanse kruiden en 2 theelepels kaneel toe.

 

Ook interessant