435
Courgettejam
Porties: 4
Ingrediënten
- 1 kilo schoongemaakte courgettes
- 1 kilo geleisuiker
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
Instructies
- Snij de courgettes (schillen hoeft niet) en verwijder met eventueel het zachte gedeelte van het zaad.
- Rasp de courgette en rasp ook de schil van de citroen.
- Pers de citroen en de sinaasappel uit.
- Breng de geraspte courgette, de citroenrasp, het citroen- en sinaasappelsap onder voortdurend omscheppen langzaam aan de kook. Laat alles nog ruim 10 minuten zachtjes doorkoken.
- LET OP: Kokende jam is gloeiend heet: veel heter dan kokend water.
- Pureer eventueel nog met een staafmixer.
- Voeg de geleisuiker toe en laat de massa nog 3 minuten flink bruisend koken. (Laat niet te lang koken, dan werkt de pectine in de geleisuiker niet meer.)
- De schoongemaakte potten * direct sluiten en 5 minuten ondersteboven zetten.
Variatie tip:
Voeg 2 theelepels italiaanse kruiden en 2 theelepels kaneel toe.