rode kool
Home Recepten Rode Kool met chocolade

Rode Kool met chocolade

door admin

rode kool

Rode Kool met chocolade

Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 rode kool ( ± ½ kg.)
  • 3 kruidnagels
  • ½ dl. azijn
  • 50 gr. roomboter
  • 30 gr. bruine suiker
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 gesnipperde uien
  • 1 plak peperkoek ( voor de kruidige smaak en de binding)
  • 30 gr. Pure chocolade ( couverture met ± 35/40 % cacao-vet)
  • Aardappelzetmeel
  • Zout en evt. witte peper

Instructies

  • Ontdoe de rode kool van de onderste bladen en snijdt hem door de helft.
  • Ontdoe beide helften van het wortel-gedeelte.
  • Snijdt de beide helften in dunne plakjes zo fijn mogelijk en was de koolreepjes grondig met water.
  • Doe de rode kool in een pan (die groot genoeg is!) en doe er nog wat water bij.
  • Voeg er de kruidnagels, azijn, boter, laurier, zout (NIET TE VEEL)en gesnipperde ui aan toe.
  • Zet op het vuur en laat 20 minuten goed doorkoken, tot gaar dus.Let op dat er voldoende water in de pan staat.
  • Dan de bruine suiker, chocolade en de plak peperkoek er door laten smelten tot het geheel is weggesmolten. Laat nog maar even pruttelen tot ook deze smaken verdeeld zijn…
  • De rode kool kun je nu desgewenst nog verder afbinden met wat water en aardappelzetmeel, in de nog hete massa.

Heerlijk bij wildschotels van welke aard dan ook.
Geschikt om in te vriezen!

Ook interessant