562
Hindoestaanse kerriekip
Porties: 4
Ingrediënten
- 1 pond Kipfilet/kippedijfilet in blokjes gesneden,
- 1 ui gesnipperd 4 tenen knoflook fijngesneden.
- 1 à 2 theelepels Hindoestaanse massala (kerrie) kopen bij de toko
- Zout en peper ( witte of zwarte ) naar behoefte,
- Vet-sin of Adjinomoto ( kopen bij de Toko )
- 4 grote aardappels in blokjes gesneden
- 1 pond Surinaamse sperzieboontjes; kouseband
Instructies
- Frituur de aardappelblokjes in zonnebloemolie; 1e keer vier minuten, 2e keer tot goudbruin. Laat uitlekken en zet opzij.
- Kook de kouseband beetgaar; zet apart.
- Bak de uien glazig, voeg knoflook toe. ( doorbakken tot het lichtbruin is )
- Voeg toe; de kipfilet met de kerrie, zout en peper naar smaak.
- Als deze gaar is alles mengen; kip met boontjes en aardappels.
- Even doorbakken op zachte pit, zodat de kruiden kunnen doortrekken in de boontjes en aardappel.( eventueel een beetje water bij, om aanbranden te voorkomen )
- Pittig wordt door chutney ( hindostaanse sambel ) bij te serveren.