kerrie
Home Recepten Hindoestaanse kerriekip

Hindoestaanse kerriekip

door admin

kerrie

Hindoestaanse kerriekip

Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 pond Kipfilet/kippedijfilet in blokjes gesneden,
  • 1 ui gesnipperd  4 tenen knoflook fijngesneden.
  • 1 à 2 theelepels Hindoestaanse massala (kerrie) kopen bij de toko
  • Zout en peper ( witte of zwarte ) naar behoefte,
  • Vet-sin of Adjinomoto ( kopen bij de Toko )
  • 4 grote aardappels in blokjes gesneden
  • 1 pond Surinaamse sperzieboontjes; kouseband

Instructies

  • Frituur de aardappelblokjes in zonnebloemolie; 1e keer vier minuten, 2e keer tot goudbruin. Laat uitlekken en zet opzij.
  • Kook de kouseband beetgaar; zet apart.
  • Bak de uien glazig, voeg knoflook toe. ( doorbakken tot het lichtbruin is )
  • Voeg toe; de kipfilet met de kerrie, zout en peper naar smaak.
  • Als deze gaar is alles mengen; kip met boontjes en aardappels.
  • Even doorbakken op zachte pit, zodat de kruiden kunnen doortrekken  in de boontjes en aardappel.( eventueel een beetje water bij, om aanbranden te voorkomen )
  • Pittig wordt door chutney ( hindostaanse sambel ) bij te serveren.

Ook interessant