335

Crumble met Duizendknoop
Porties: 4-6
Ingrediënten
- Ongeveer 15 stengels Japanse duizendknoop scheuten.
- 3 zakjes vanillesuiker
De crumble
- 200 gram koude boter in blokjes gesneden
- 200 gram bloem
- 200 gram suiker
- Snufje zout
Instructies
- Was de duizendknoop en haal alle blaadjes en topjes eraf. (let op het is vervelend onkruid dus laat geen resten in de tuin slingeren maar gooi het bij het afval weg)
- Snij de Japanse duizendknoop in kleine stukjes en voeg de vanillesuiker toe
- Doe het geheel in een beboterde ovenschaal of een springvorm met een lekbak eronder.
- Maak de crumble door alle ingrediënten bij elkaar te doen. Knijp de boter in de droge ingrediënten tot je losse korrels deeg krijgt.
- Strooi de crumble over de duizendknoop met fruit.
- Bak 35/40 minuten op 180/190 graden (heteluchtoven)
Eet smakelijk! Deze crumble is heel erg lekker met een bolletje vanilleijs. Ook wat vanillevla zou er goed bij smaken
Notities
Ga voor meer recepten naar https://www.mediamatic.net/nl/kookshow