389
Courgette cake
Ingrediënten
- 2 eieren
- 200 ml. zonnebloem olie
- 350 cc suiker of rietsuiker
- 350 cc bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- ½ theelepel zout
- 1 fijn geraspte courgette 300 gram— een beetje laten uitdruipen in de vergiet.
Instructies
- Mix de eieren
- Mix de olie en de suiker erdoor
- Doe de gezeefde bloem, bakpoeder, kaneel en zout erbij. Goed mixen.
- Voeg de courgette erbij. Nog even kort mixen, dan alles in een springvorm.
- Bak in een voorverwarmde oven op 175 graden in 1 uur gaar.
Verrassend lekker en geen dikmaker! Bereidingstijd: 1,5 uur
Variatie met rietsuiker en walnoten
Voeg gehakte walnoten toe en gebruik rietsuiker in plaats van gewone suiker.
Maak de cake helemaal af door er deze saus overheen te strijken:
- 1 eetlepel zachte margarine
- 50 gram roomkaas
- ½ lepel koffiemelk
- ½ theelepel vanillesuiker
- ½ mok poedersuiker
- Mix margarine en roomkaas.
- Doe de rest er allemaal bij en smeer over de afgekoelde cake.
(nu is het wel een dikmaker!)