courgette
Home Recepten Courgette cake

Courgette cake

door admin

courgette

Courgette cake

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 200 ml. zonnebloem olie
  • 350 cc suiker of rietsuiker
  • 350 cc bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • ½ theelepel zout
  • 1 fijn geraspte courgette 300 gram— een beetje laten uitdruipen in de vergiet.

Instructies

  • Mix de eieren
  • Mix de olie en de suiker erdoor
  • Doe de gezeefde bloem, bakpoeder, kaneel en zout erbij. Goed mixen.
  • Voeg de courgette erbij. Nog even kort mixen, dan alles in een springvorm.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 175 graden in 1 uur gaar.

Verrassend lekker en geen dikmaker! Bereidingstijd: 1,5 uur

Variatie met rietsuiker en walnoten
Voeg gehakte walnoten toe en gebruik rietsuiker in plaats van gewone suiker.
Maak de cake helemaal af door er deze saus overheen te strijken:

  • 1 eetlepel zachte margarine
  • 50 gram roomkaas
  • ½ lepel koffiemelk
  • ½ theelepel vanillesuiker
  • ½ mok poedersuiker
  • Mix margarine en roomkaas.
  • Doe de rest er allemaal bij en smeer over de afgekoelde cake.

(nu is het wel een dikmaker!)

 

Ook interessant