laos
Home » Javaanse ketjapkip

Javaanse ketjapkip

door admin

laos

Javaanse ketjapkip

Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 ui, 3 tenen knoflook
  • Laos 2 tl ( liefst een stukje verse uit de diepvries of gedroogd )
  • Tomaten puree ( 1 tl )
  • Ve-tsin / Adjinomoto, optioneel ( Toko )
  • Ketjap zoute
  • Suiker ½ eetlepel
  • Zout en peper naar smaak
  • Kippenbouten 1 kg

Instructies

  • Kippenbouten in drieën hakken; apart aanbraden in een bakpan.
  • Uien en knoflook glazig fruiten
  • Tomatenpuree erbij
  • Laos er bij
  • Zwarte peper en zout
  • Scheut ketjap
  • Kip toevoegen, en scheutje water ( deksel op de pan en gaar stoven )
  • Op het laatst gesneden bladselderij

Ook interessant