appel
Home Recepten Appelchutney met calvados

Appelchutney met calvados

door admin

appel

Appelchutney met calvados

Ingrediënten

  • 1 kilo appelen uit jou tuin
  • 750 gr rietsuiker
  • 2 stokjes vanille of vanille extract
  • 30 cc calvados

Instructies

  • Schil de appelen en snijd in kleine stukjes. Doe ze in de pan samen met de rietsuiker.
  • Voeg een beetje water toe (ongeveer tot de helft van de appelen)
  • Snijd de vanille stokjes open en schraap ze uit. Voeg het schraapsel toe aan de appelen.
  • (of voeg het vanille extract toe. Zo’n klein flesje van dr. oetker)
  • Laat het geheel langzaam gedurende 2 uur koken.
  • Voeg daarna de calvados toe. Haal de pan van het vuur en roer alles goed. Laat alles even staan.
  • Schep de chutney in jampotjes, doe de deksel er op en zet ze op z’n kop.Ongeveer gedurende 5 minuten.
  • Klaar is je chutney

Ook interessant