550
Bara
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 1/2 kopje mungzaadjes
- Een paar blaadjes bladgroente (b.v. spinazie of andijvie)
- 2 tenen knoflook
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel masala
- 1 glas lauw water
- 1/2 theelepel komijnzaadjes
- Frietpan met plantaardige olie of
wok met 1 liter zonnebloem-olie (pas op voor oververhitting!)
Instructies
- Week de mungzaadjes in heet water
- Snij de bladgroente en de knoflook fijn
- Meng de mungzaadjes, bladgroente, knoflook, zout, de masala en het lauwe water goed door elkaar of in een blender.
- Voeg de komijnzaadjes toe
- Meng alle ingredienten door de bloem totdat er een gladde bal deeg ontstaat.
Voor rechtshandigen (linkshandigen net andersom):
Doe op de palm van de linker hand wat lauw water (tegen het plakken). Leg daarop een balletje deeg ter grootte van een pingpongbal (of een golfbal voor degenen die een tuin naast de golfbaan hebben). Maak de vingers van de rechterhand ook vochtig en druk daarmee de bal deeg een beetje plat. Maak met een vinger een gat in het midden.
Laat de “donut” in de hete zonnebloem-olie glijden en frituur deze totdat de Bara goudgeel is geworden.
Dien de Bara’s op met een flinke pot sambal.